Saturday, June 19, 2010

2nd dualshock mod !


ni 2nd mod dualshock phat terbaru aku..lebih kemas dan simple.. check this out !



gunkan connector dari iphone male female..ada 30 pin..paling sesuai digunakan sebab pin yang banyak..saiz pin pon kecik..dapat dari desktop charger iphone..tapi kena blow keluar guna blower..



aku just guna 16 pinout je,just tambahan 1 lagi untuk point 5v sebab nak wat led mod untuk controller



semua ic ,perintang serta kapasitor dalam controller kena bukak sebab kalau ada ic akan shorting ke ground..aku gunakan cara hardwire nbagi lebih senang nak solder n tak celaru..



potentiometer untuk dual nub function,aku terpaksa ubahsuai sikit..kena toreh sikit bagi tak shorting ground..



kedudukan untuk tapak connector..

















sekian saje untuk kali ni..led dah abis..kena tunggu afiq wetfusion pos led dulu..heheee..video tunggu dulu ye..dah siap baru up video..








1 comment:

  1. bro, nk tanye sket lah

    psp sy (psp1000) dah x brape nk btol, analog pon kalo awal2 time bru nk start men game elok, tp time midway tuh die dah start x respon

    igt nk buat mod mcm ni, connector iphone ade dah, tp controller ps2 ni yg lame la (scph 10010), ade wiring diagram die x?

    ReplyDelete

There was an error in this gadget