Thursday, June 24, 2010

psp steering controller mod


akhirnya siap jugak mod yang aku teringin nak wat semenjak dualshock pertama siap..stereng mod..puas hati bila tengok hasil kerja gila ni..nampak aneh gak main game pakai stereng..macam terlalu extreme..but this mod just for fun..hanya untuk buktikan kemampuan diri dalam mengkaji dan mengubahsuai..kena ar tukar nama jadi malaysia extreme mods..hahahahahaaaa...
ni antara gambar yang aku sempat snap..

ni mobo steereng yang digunakan..semua kapasitor dengan perintang aku buka untuk elak shorting..lepas tu guna teknik cut trace untuk putuskan litar yang bersambung ke ic..agar tak shorting..

kesemua kapasitor dengan perintang dah di cabut..

exploded view..hahahaa stereng yang digunakan ialah untuk ps2..

semua sambungan yang telah siap ! tinggal pasang balik je

ni paddle accelerate dengan brake..tak siap lagi..still in progress







finish !


saja gatai2 tangan nak mod led lak pasni






2 comments:

  1. hoahohohohoho..... ni mod yg aku respect..... xde orang buat kecuali ko..... lain kali ko mod extreme sket.... mcm letak bom ker kat psp toh...

    ReplyDelete
  2. dari letak bom dalam psp bek letak bom 2 dalam psp ko..hahahaaa

    ReplyDelete

There was an error in this gadget