Friday, July 30, 2010

cara pos psp anda

untuk resepi kali ni saya akan tunjuk kan anda cara membungkus psp anda agar selamat masa pos..

bahan2 utama ialah seperti berikut


kotak keras,kertas mahjung dan surat khabar 2nd hand

cara2 nya..



masukkan kertas suratkhabar 2nd hand renyuk dalam kotak di bahagian bawah..psp letak tengah lepas tu letak lagi suratkhabar renyuk di bahagian atas..kali ni aku tak letak psp..aku letak angin..hehehe sebab tu tak nampak pape



buat macam ni..baru ar selamat sikit sebab nak elak dari terhentak..bungkus psp dengan plastik dulu sebelum letak kat tengah2



bungkus guna kertas mahjung cantik2..kenapa kena bungkus??sebab kalu bungkus cantik2 kalu ada terkoyak atau terkena air,anda boleh claim insurans untuk setiap item yang anda pos..


pegi pejabat pos kemudian isi borang pos laju..harga dalam rm5.20 ke rm8.60 kalau luar semenanjung..



nanti encik ni akan anta psp korang kat aku..hahahahahaha..
\

3 comments:

  1. incik penulis blog, incik posmen ckp die dh tuka uniform baru le...nie gamba uniform lame...ahakks

    ReplyDelete
  2. hahahaa yeke??kita tak tau ar..posmen skang pakai baju masked rider ke??

    ReplyDelete
  3. posmen pakai baju cantik skunk nie..kemas sket

    ReplyDelete

There was an error in this gadget