Sunday, August 1, 2010

ahad yang indah

cvmacam biase tiap kali hari ahad pegi klang cari sparepart..pegi jenjalan kat shah ala..lepak dengan didi..jumpa customer..


muke didi takde misai..hahahahaha comel giler..wat aku ketawa 1 hari..pegi lepak kat Giant Sec 13 jap..


bertambah permintaan untuk housing transparent..order lbh sket..
macam2 aku beli tadi..siap jumpa customer sekali..jumpa encik taufik kat restoran sajazz sebelah kolej PTPL..hantar terus psp beliau..rupanya aku selalu nampak dia dulu masa kat bazar ramadhan sungai besar..tapi tak kenal..hoho..




transparent black smoke..







sempat collect dua psp hari ni..sebiji slim dan 1 lagi 3000..slim tu aku dapat dari kedai game kat centre point..nak tukar housing n mod..untuk wat display bagi customer tengok..ni antara yang bakal aku projek untuk kedai game..yang psp 3000 tu milik encik zudee..lcd pecah dengan jem..




ni ialah aper yang terjadi dalam mobo 3000..ader banyak double side tape..sebab owner kata kena tekan ic baru boleh load menu and umd tak running..




ini ialah ic yang beliau maksudkan kena tekan baru boleh load menu..sorry encik zude..dah check tadi..bukan ic ni yang masalah..tapi yang ni..




cpu rosak..cpu yang buat psp ni jem..kena reball balik..kaki ic yang masalah..sebab dari kesan terjatuh,esok malam baru start reball..alat2 tak cukup malam ni..hari rabu dah boleh tau psp siap ke tak..malam esok buat,lepas tu testing sehari..kalau takde masalah lain,ahad boleh hantar terus..



dah siap pon..tak sempat nak tangkap gambor masa wat..tangan penuh dengan sparkle paste n flux..



finished~ tinggal polish dan hantar ke owner,hari sabtu ni pegi shah alam lagi..

1 comment:

There was an error in this gadget