Sunday, October 31, 2010

internal camera mod






microphone




testing kamera selepas buka..


kedudukan yang dicadangkan untuk kamera..ape pendapat korang? mane tempat yang ok sebab aku nak pakai flash light phone sekali..n kamera tu nak mod untuk jadikan ir camera (infrared) ..macam biasa..stay tuned for update :)











separuh siap..projek tangguh seminggu untuk dapatkan flash n nak ubah kamera jadi night mode..


operate kamera..nak keluarkan ir filter..untuk buat kamera dapat detect cahaya infra merah..so kamera ni dapat diubah jadi kamera ir



ini la rupa ir filter..lepas dikorek keluar..


siap mod jadi night mode..testing dalam keadaan samar samar..hasilnya agak ok walaupun kamera psp hanya 1.3mp..esok update lagi kalau sempat..






botak jahat ..hahahaa


tayar pancit..haahahaaa



faizal tahir..hahaaa


testing cahaya dalam gelap guna ir camera..



siap dah flash !! tunggu update untuk video je..

4 comments:

  1. rase macam tak pcaye je da start internal camera..kali ni perlikan idea dari user2 semua..hope dapat bg idea..ni psp aku sendiri aku mod..huhu

    ReplyDelete
  2. bro,klau nak mod ngan ltak internal camera ni bape??

    ReplyDelete
  3. kala ltk housing bru ngan LED plak brape

    ReplyDelete

There was an error in this gadget