Tuesday, May 22, 2012

ipad 3 teardown

 salam..macam biasa ipad pecah lagi..cuma kali ni ipad 3..hahahaha
 punca pecah ialah jatuh
 separuh siap..easier than expected

 wifi antenna disebelah home button port
 camera..bla bla bla
 same shit like ipad 2 , 3 battery..but new redesigned connector..a bit left for ipad 3..
 bagi aku ipad 3 lebih mudah untuk diperbaiki sebab ribon audio flex dah dilindungi shield dan payah nak koyak kalau buka ipad..wifi antenna pula tiada gam so tak koyak bila pry glass..
 motherboard :)



 internal parts

 dah siap :)
 reshape balik edge yang dah kemek dan jadi punca retak
siap dah hahaha

sorry tak boleh nak tunjuk kesemua isi dalam sebab ini ipad customer..nanti takut ada apa2 internal spoil so wait for next time bila ada ipad yang betul2 rosak teruk aku upload full teardown..ni buat geli2 je hahhahaa

2 comments:

  1. salam bro, ipad 2 aku pun crash gak la. aku rasa dua2 digitizer skrin+LCD dh rosak sbb nmpk blue liquid je. ajar aku cane nak replace boleh tak bro? and mana nk dpt replacement parts semua tu?
    -MIZI- (anak Wak Nor, Parit Baru Sg Air Tawar, Sabak Bernam)

    ReplyDelete
  2. kena tengok kat youtube cara bukak..aku xleh nak ajar sebab taknak pegang liabiliti kalau ko bukak n rosak

    ReplyDelete

There was an error in this gadget