Tuesday, January 4, 2011

6.20 Tn-HEn B released

6.20 TN-Hen B dah keluar..ni antara perubahan dalam TN-HEN B

Update: 6.20 TN-B has been released!
It’s coming… real soon. Probably in a few hours time… Total_Noob’s 6.20 TN-B! And the change log says:
  • Fixed homebrew execution crash on some PSPs (thanks to HacKmaN for debugging)
  • Added PSP-3000 4g model support
  • Resolved some important NIDs
  • Added FAKE INDEX.DAT to TN VSH Menu.
    • Dump whatever firmware with psardumper.
    • Copy flash0:/vsh/etc/version.txt to ms0:/seplugins/version.txt.
    • Enable the option and restart VSH, now your PSP version is faked.
    • -> To downgrade just use a lower firmware EBOOT.
Awesomeness

aku dah test..ada memory leak tapi stabil..takde crashing...support model 3000 4th Gen motherboard..aku xnak upload sebab nanti semua orang asik sms tanya cara pakai..better jumpa aku untuk hack..lagi pun selepas ni aku kurang masa dah untuk keluar atau wat modding..tapi tetap akan buat..banyak psp yhang tertangguh sebab tengah tunggu housing sampai..dalam dua minggu lagi aku akan upload pic semua psp special edition milik Puan Maslina..ada 7 semuanya psp milik beliau..kesemua special edition..housing semua dah order..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------antara senarai game yang support dekat 6.20 Tn-HEn..just tolong jangan sms aku n tanya lagi game ape yang boleh main..ade lagi yang support..cuma aku tak test..banyak kerja nak buat,ni pon just aku google ape yang support..
  1. Metal Gear Solid Peace Walker
  2. smackdown 2011
  3. Gran Turismo
  4. UFC Undisputed
  5. Tekken 6
  6. Ben10 Alien Force
  7. Bakugan
  8. GTA Vice city stories
  9. GTA Liberty city stories
  10. GTA Chinatown wars
  11. Crisis Core; Final Fantasy
  12. NBA 09 Live
  13. MyPet
  14. Tony Hawks project 8
  15. Burnout dominator
  16. Call of duty Roads to victory
  17. -Sonic rivals 1
  18. -Sonic rivals 2
  19. -Fifa 2011
  20. -PES 2011
  21. -Def Jam
  22. Wipeout pulse
  23. N+
  24. Naruto Ultimate Ninja Heroes
  25. Naruto Ultimate Ninja Storm
  26. GTA Vice city RUS
  27. GTA Liberty city RUS
  28. Syphon Filter - Combat Ops
  29. No Gravity - The Plague Of Mind
  30. Need for Speed Shift
  31. Naruto 2
  32. Tekken dark ressection
  33. Star Trek: Tactical Assault
  34. Madden NFL 10
  35. NCAA Football 10
  36. World of Pool
  37. Syphon Filter: Logan's Shadow
  38. Uno
  39. Need for Speed: Pro Street
  40. Outrun 2006: Coast to Coast
  41. Rapala Trophies
  42. Crysis Core: Final Fantasy
  43. Dissidia
  44. Kingdom Hearts: Birth by Sleep
  45. Crystal Defenders
  46. Final Fantasy Tactics: The War of The Lions
  47. Patapon 1
  48. Monster Hunter Freedom Unite
  49. Bleach Heat The Soul 7
  50. Yu-Gi-Oh Tag Force 5
  51. Dante's Inferno
  52. Patapon 2 (Extension CSO)
  53. Undead Knights PSP
  54. Pro Evolution 2011
  55. Silent Hill Shattered Memories
  56. TOCA Race Driver 3
  57. Burnout Legends EUR
  58. Dynasty Warriors EUR
  59. Gripshift EUR
  60. Killzone Liberation EUR
  61. Lemmings EUR
  62. Mercury 1 EUR
  63. Pursuit Force 1 EUR
  64. Tekken 5 EUR (no sound issues)
  65. Twisted Metal EUR
  66. Wipeout 1 EUR
  67. Ace combat 1 EUR
  68. Coded Arms 2
  69. Ace Combat X2
  70. Ghost in the shell Stand alone complex
  71. Valkyria Chronicles 2
  72. Silent Hill Origins
  73. Killzone
  74. Field Commander
  75. TENCHU: SHADOW ASSASSINS
  76. DT CARNAGE [USA]
  77. Crystal Defenders
ni antara plugin yang support..kalau berminat nak pakai,bole download sendiri..untuk psp yang hantar kat aku,aku xletak plugin sebab ada antara ni yg buat crashing..
- PSNLover <--Download
- Hold <--Download
- Tweakdisplay <--Download
- Costum Firmware Extender <--Download
- Cheatdevice <--Download
- Go Clock for Fatties <--Download
- Screenshotplugin <--Download
- Brightpad v5 <--Download
- Andromida R6.1 <--Download
- DayViewer v6.1 <--Download
- Hide my Video <--Download
- Game Categories Light <--Download
- CXMB patch <--Download
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------










aku suka tengok design psp ni..milik optimus prime juga..aku selama ni teringin nak miliki psp warna silver..tapi psp pon dah takde sekarang ni..dah takde masa nak main game..

aku baru je sampai ke bandar utama pj semalam..dah dapat kerja dah kat pj..kerja biasa je..for the last 3 years,ni kali pertama aku tido dalam kereta sebab tak dapat bilik sewa..kalau ikutkan dah dapat tapi owner pulak kate tak boleh masuk semalam..tak pasal2 aku tido kat caltex semalam..hahaha..sedih gak rasanya..lepak kat centrepoint sampai jam 11 malam..dok pikir ape nak buat..hari ni aku 1st day masuk kerja..kedai baru nak bukak..tengah renovate lagi..so tolong kemas kedai n susun atur furniture..
nanti untuk update seterusnya aku akan letak map untuk kedai aku n sedikit kerja2 yang aku buat..takde psp kali ni..hahaa..dan aku akan buka 1 lagi blog baru berkaitan kerja aku..untuk 2 minggu ni aku akan stop collect psp..nak tumpu pada training..sekarang ni hanya tinggal 12 psp kat rumah aku..11 psp tengah tunggu housing special edition sampai..n 1 lagi repair motherboard..tunggu part sampai dulu..kepada yang delay,harap maaf..aku akan sms bila sampai housing..kalau yang nak hantar by hand aku terima..tapi just untuk minor repair n cepat siap..aku mengharapkan agar tahun 2011 ni ekonomi elok dan kukuh..tahun lepas terasa ekonomi terlalu teruk..ada beberapa kedai kawan aku yang bankrap n terpaksa tutup..termasuk aku..cuma bezanya aku terpaksa lari ke bandar n cari kerja baru..duduk sabak bernam dengan gaji x menentu..8 bulan bertahan,aku mampu survive hanya kerana blogspot ini..ada sokongan dari kawan2 dan isteri..terutama kepada encik optimus prime,encik suhaily adha,rahmat syah dan botak jahat..penasihat utama aku..hahaa..banyak bagi idea untuk mod2 dan temankan aku selama ni..thank semua..keluar gaji nanti aku call korang ye.hihi..
aku rasa keseorangan kat pj sekarang ni..betul2 sunyi takde kawan2 yang biasa lepak dengan aku..isteri kat kg..aku just ade sorang je kawan kat sini,bos aku..didi lak busy dengan semester baru kat kolej PTPL n band baru dia..dah start buat show tapi aku tak pasti lokasi mana..aku berjaya dapatkan dia gitar elektrik,tu pon dengan modal jual psp..at least dia dapat buat apa yang dia minat,aku sejak dari kecil lagi tak dapat ape yang aku nak..hidup agak terkongkong..semua kne control..harta aku hanya sebijik vespa buruk n isteri aku..kereta pon dah takde..family halau sebab aku tegur ayah aku tentang perangai adik aku yang semakin melampau..kereta KE70 aku kena jual senyap2..rase macam bodoh duduk rumah tu,setelah semua aku korbankan tapi aku yang terkorban last sekali..betul kata orang tua2..duduk dekat bau taik,duduk jauh bau wangi..semalam untuk kali pertama hati aku tersentuh bila mak mertua aku menangis sebab aku kena pindah pj,dia suruh aku balik jumpa mak aku n bagitau yang aku pindah pj tapi aku taknak..last2 aku pusing jugak ronda area rumah aku tapi tak berhenti..sedangkan mak aku sendiri tak pernah call aku tanya hidup lagi ke tak sejak aku kena halau dari rumah..susah senang aku selama ni hanya kawan2 aku je yang faham..aku tak ramai kawan..takde tempat nak mintak tolong..just ade 3,4 orang kawan rapat je..tu pon aku segan nak mintak tolong..aku lagi rela susah sorang2 dari hidup menyusahkan orang..aku rindu mak aku tapi aku sakit hati teramat sangat dengan ayah aku..sikit2 nak marah,sikit2 nak halau..good eh?dia halau aku sebab tak boleh terima kenyataan adik aku yang no 2 buat nenek aku marah..selama 2 tahun aku pendam rasa selama ni..orang buat macam2,cakap macam2 tapi aku diam..tapi bila sampai tahap buat nenek aku marah,tu memang aku tak boleh terima..sekarang ni hanya makcik2 aku je yang tau cerita sebenar n nampak kepincangan yang berlaku..rasa nak sangat pijak kepala adik n adik ipar aku..sampai sekarang aku dendam..sebab dia aku kena halau,sebab dia aku di tuduh derhaka..sekarang ni aku tenang sikit sebab dah keluar dari rumah tu..tak payah nak kena maki..memang aku dah takde hati nak balik rumah..selagi adik aku belum mati..aku hanya ada isteri aku,adik aku didi n izza serta kawan2..aku mengharapkan perubahan dalam hidup untuk perpindahan kali ni..bukan mengharap kan kaya,paling kurang pon aku berjaya..kalau tak mampu jadi orang berguna,paling teruk pon jadi orang..jangan jadi munyit..hmm sedih hati aku untuk entry kali ni..hidup merantau kat tempat orang..tido kat caltex..huhu aku malam tadi rase nak menitik airmata masa termenung kat caltex tunggu subuh tiba..kalau la ayah aku tak halau aku,mesti aku dapat salam cium tangan mak aku sebelum pergi merantau ke tempat orang..aku rasa macam anak yatim piatu je skang ni..tah ape lagi dugaan untuk malam ni dan malam seterusnya..berseorangan di tempat orang......................ade mase aku update lagi ye..bye2 semua..mmuuuuaaah ! cemolot sket,hahahahaa botak jahat kate cemolot tande mesra..


Mobile Blogging from here.

6 comments:

  1. eh bro ? siannye kisah hidup ko..xsgka plak kisah hidup ko cm2. igtkan ak je yg teruk. tp ko lg dasat rpenye..xpela bro. sabar je. Allah sntiasa brsama2 org yg brsabar. 1 hr nti,smua kbnaran akan muncul sndr. ak support ko bro. tp dr segi moral je la. hrta,ak xde. huhuhu

    ReplyDelete
  2. kALO support harta bgs juge..hahaha..aku ok je..ayah aku bukan halau aku dari bumi pon..hahahhaaaa

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Salam zaini, thanks sebab at last PSP3000 ak dah boleh digunakan.. btw, nice meeting ko tadi kat centrepoint.. sori xdapat lepak lama sebab ak ade hal sikit.. u had such a good talent lah bro.. what if ko marketkan lagi semua ni ke facebook pulak.. buat page khas untuk psp mod lover.. sebab ramai ak rasa yang taktau that PSP boleh modify2 kasik gempak ni.. ak sendiri pun baru tau.. n hopefully if ko marketkan kat facebook pulak nanti, rezeki ko sendiri harap2 bertambah.. :) just bagi cadangan sebab ko ade talent n ak nmpak ko betul2 usaha untuk improve.. i'll post about ko nanti kat blog aku.. keep up the talent bro.. gudluck! ;)

    ReplyDelete
  5. hahahaha..kebnykkan masalah Psp sbb pandai2 update .. lepas tu gi kedai , kedai pon xtau nak buat ape ..

    ReplyDelete
  6. wsalam..aisey facebook tak bole la bro..aku punya page jadi tempat orang mengarut..hehe..so kena asingkan antara kerja dan kengkawan

    ReplyDelete

There was an error in this gadget